maanantai 2. maaliskuuta 2015

Agropitin matka(suunnitelma) maailmalle

H-hetki lähestyy, aikaa on alle viikko. Se hetki, jota Agropitin jäsenet ovat odottaneet jo pari vuotta. Hetki, jolloin lentokoneen renkaat irtautuvat kentästä ja agropittiläisten matka maailmalle voi alkaa.

Lähtöpäivämme on siis 9.3. Tuona aamuna lähdemme neljän aikaan aamulla kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Lentomme Yhdysvaltoihin Floridaan kestää välilaskuineen noin 18 tuntia. Perillä Miamissa olemme kuitenkin vielä saman vuorokauden puolella ottaen huomioon aikaeron. Miamissa meidän olisi tarkoitus tutustua Floridan yliopistoon, Evergladen kansallispuistoon sekä Redlandin alueen viljelijöihin. Voi olla, että ehdimme tutustua myös paikalliseen uimarantaan, joka on kuuleman mukaan ”ihan kiva”.

Näytetään Amerikan matka2.jpg
Lentoreittimme
Viisi päivää Miamissa vietettyämme suuntaamme taas kohti lentokenttää. Tällä kertaa kohteena Costa Rican San Jose. San Josessa vierailemme EARTH Universityssä, jossa opiskellaan maataloutta, luonnonvara-aloja sekä kestävää kehitystä. Neljä yötä Costa Rican pääkaupungissa vietettyämme lähdemme ajamaan kohti etelää. Tarkoituksemme on viettää vuorokausi Mastatalin lähellä sijaitsevalla kaakaofarmilla. Noin 70 km matka pääkaupungista sademetsän keskelle kestää yli kaksi tuntia, sillä tiet ovat kapeat ja huonossa kunnossa. Onneksi meillä on matkassa monta työntäjää, jos auto jää jumiin!

Sademetsäreissun jälkeen saavumme Jacoon, joka sijaitsee ihan rannikolla Tyynen valtameren puolella. Jacossa vietämme kuusi päivää, joiden aikana tutustumme paikalliseen luontoon polkupyöräillen, etsimme laiskiaisia, uimme Tyynessä valtameressä ja varomme palamasta auringossa. Jacosta lähdemme takaisin San Joseen, josta lähtee lento takaisin Floridaan, mutta tällä kertaa Orlandoon.

Orlandossa olemme loppureissun ajan. Tarkoituksenamme on vierailla paikallisilla maatiloilla ja tutustua jenkkiläiseen maanviljelyyn. Voi olla, että eroavaisuuksia suomalaisiin tiloihin löytyy… Majapaikkamme sijaitsee ihan Mikkimaan vieressä, joten saattaa olla, että eksymme kurkkaamaan myös Walt Disney Worldin nähtävyyksiä. Takaisin kotiin lähdemme 30.3. illalla paikallista aikaa ja takaisin Mustialassa olemme vasta 1.4. aamuyöllä Suomen aikaan, todennäköisesti tuhat kokemusta rikkaampana.


Pidimme tänään viimeiset Tiimitunnit ennen reissua ja ilmassa huomasi hienoista jännitystä. Ensi viikolla tähän aikaan olisimme jo kaukana kotoa. Esittelimme toisille matkasuunnitelmaamme ja kävimme läpi, mitä kaikkea aiotaan tehdä ja mihin aiomme mennä. Pohdimme myös, mitä kaikkea on otettava mukaan ja mitä pitää matkalla muistaa. Viimeisiä järjestelyjä vielä tehdään ennen kuin matka maailmalle voi alkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti