lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyys ja yrittäjyys


Itsenäisyys tarkoittaa minulle vapautta elää ja edetä kohti omia päämääriä. Itsenäisyys sisältääkin vision, jota pitää unelmoida ja siihen tulee myös pyrkiä.

Tämä sama itsenäisyys tulee esille myös yrittäjän elämässä. Yrittäjällä on tavoite johon hän pyrkii, siis selvä visio. Jos yrittäjä ei tiedä minne hän pyrkii, hän on eksyksissä. Se mikä on tulevaisuuden päämäärä, määrittää yrityksen toimintatavat, tahdin ja arvot. Sama koskee yhden hengen ja useamman työntekijän yrityksiä, joissa tehdään tiimityötä usean henkilön kanssa.

Sen olen huomannut kouluni aikana opiskellessa ja toteutettaessa yrittäjyyttä, kuinka merkittävä rooli on yrityksen yhteisellä tavoitteella. Yhteinen tavoite on juuri se, mikä vie toimintaa eteenpäin, ja valitsemalla yrityksen yhteiset arvot, määritetään millä keinoin sinne tavoitteeseen päästään. Tiimityössä on voimaa, jos voimavarat kyetään kohdentamaan yhteiseen visioon.

Tämänlainen visio oli jo nuorella Suomella jo kauan ennen itsenäisyyttä. Tavoite oli irtaantua vieraan vallan hallinnosta ja perustaa vapaa itsenäinen Suomi. Tässä onnistuttiin ja vaikka itsenäisyytemme on ollutkin vaarassa jo useaan otteeseen, on meillä kuitenkin ollut selvä visio pitää Suomi itsenäisenä. Olemme tehneet yhteistyötä koko kansana säilyttäen niitä arvoja, jotka meille ovat tärkeimpiä.

Vapaus on ehkä maamme arvoista suurin. Täällä jokaiselle annetaan mahdollisuus kouluttaa ja kehittää itseään juuri sitä tavoitetta kohti, jota yksilö haluaa. Ketään ei riistetä tai sorreta vaan jokaisella on vapaus valita omasta elämästään. Alkamalla yrittäjäksi, vapaus tehdä sitä mitä juuri itse haluaa, korostuu entisestään.

Yhteisiä pelisääntöjä toteuttaen olemme luoneet vapaan valtion, jossa jokaisella henkilöllä ja yrityksellä on samanlaiset edellytykset toimia kohti päämääriään. Jokaiselle kansalaiselle on annettu mahdollisuus antaa oma äänensä siihen, mihin tätä maata tulisi viedä. Me yhdessä luomme Suomen vision ja kehitämme kotimaatamme juuri sellaiseksi kuin itse haluamme.

Olkaamme kiitollisia itsenäisyydestä ja vapaudesta!

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti