keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ensimmäinen päivä mobiilikesäkoulua

Tänään 22.5 Agropit Osk pääsi mukaan Mobiilikesäkoulun toimintaan. Ulkona satoi kevyesti vettä ja tuuli tuiversi, mutta silti pidimme kiinni siitä, että toimimme ulkotiloissa. Mitä eriskummalista siinä olisikaan ollut, jos olisimme käyttäneet mobiililaitteita luokkatiloissa? Ei meitä sokerista ole tehty!

Eilinen päivä käynnistyi kuitenkin hienossa säässä. Agropit osuuskuntalaiset kasasivat neljä telttaa Mustialan puistoalueelle, mahdollisen sadekuuron varalle. Nyt sanottuna, ei ollut turhaa työtä. Telttoihin kannoimme lisäksi tuolit ja penkit. Suuri osa osuuskunnastamme oli valmistelemassa tapahtumaa, ja kelit suosivat ahkeria työläisiämme.

Palataanpa taas eilisestä tämän päivän hyiseen ulkoilmaan. Keskipäivän aikaan olimme saaneet alkutiedotukset purettua ja lähdimme kiertelemään eri leiripisteitä. Osa osuuskuntalaisista toimi leiripisteillä opettamassa erilaisia sovelluksia. Jokainen ryhmä kiersi kolme leiripistettä, joissa jokaisessa käsiteltiin monia mobiililaitteiden mahdollisuuksia. Ja vaikka kelit eivät meitä suosineet oli väki kuitenkin hyvällä mielenkiinnolla toteuttamassa ja osallistumassa erinäisiin tapahtumiin. Mobiililaitteista tuli esille paljon uusia puolia, joista on varmasti hyötyä monessa asiassa.

Kaiken lopuksi palasimme kaikki ryhmät yhteen paikkaan ja kokosimme päivän aikana saatuja kokemuksiamme. Moni olikin löytänyt uusia keinoja hyödyntää mobiililaitetta mm. opetukeen liittyen. Näistä tunnelmista päätimme tämän päivän ja siirryimme syömään. Illan ohjelmassa on vielä sauna ja Agropitin järjestämää ohjelmaa Isossa Piipussa. Seuraavana päivänä jatkammekin taas sitten uusien leiripisteiden parissa ja heittäydymme uuteen mobiiliseikkailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti