sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Elämyksiä Mustialan navetalla

Kesäkuun alussa Agropit oli mukana järjestämässä maatila-aiheisen teemapäivän Tammelalaiselle päiväkodille.  Päivän aikana lapset pääsivät tutustumaan Mustialan navettaan ja sen pihapiiriin. Navetan pihamaalla järjestettiin hepparatsastusta ja nuoret sonni-pojat tuotiin lasten ihmeteltäväksi pihalle aitaukseen.

Päiväkodissa on ollut teemana vesi, joten mepä keksimme tuoda ulos saaveihin lehmän päivässä juoman veden määrän. Pikkaisen on eroa pienen ihmisen ja lehmän päivittäisessä veden tarpeessa.  Pihalle tuotiin nähtäväksi myös erilaisia rehuja, joita lehmät ja vasikat syövät.

Navetalla tutustuttiin lehmien kotiin, lypsyasemaan, navetan koneisiin ja tietysti vasikoihin. Ihmetystä herätti kuinka nopeasti vasikat syntymän jälkeen nousevat jaloilleen ja muuttavat omiin oloihinsa. Nopea on kehitys kun sitä verrataan ihmislapsen elon vaiheisiin. Pientä nyrpistelyä aiheuttivat navetan tuoksut ja nuo ihanat kärpäset, jotka luonnollisesti kuuluvat kesään ja myös navettaan. Navetta kissa haki rapsutuksia vuorollaan jokaiselta tulijalta ja erityisesti poikien huomion kiinnittivät suuret rehunjako laitteet.


Ruoka saa alkunsa maatiloilta ja jokaisen olisi hyvä nähdä mistä se maito oikeasti kaupan hyllylle ilmestyy. Hienoa nähdä , että päiväkodissa tämä on huomioitu ja lapsille tarjotaan mahdollisuuksiä oppia ja kokea uusia asioita.

Päivästä innostuneena Agropit on päättänyt järjestää lisää samankaltaisia tapahtumia. Toiveissa olisi saada lähiseudun lapset näkemään ja kokemaan millaista on elämä maatilalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti