tiistai 24. syyskuuta 2013

Intensiivistä innovointia


Agropit osuuskunta osallistui Forssan seudun Järkivihreä-hankkeen järjestämään Innovaatioleiriin, joka järjestettiin Mustialan innovatiivisella kampusalueella. Tapahtumaan osallistui porukkaa Forssan lähiseuduilta ja muualtakin valtakunnasta. Mukana oli myös opiskelijoita HAMK:n Forssan ja Mustialan yksiköistä.

Osuuskunnan tehtäviin kuului paikkojen järjestämistä, leiriläisten autokuljetusta, teltan pystyttämistä ja torstain iltaohjelman järjestäminen. Lisäksi olimme osana ryhmiä ja kuvasimme leirin aikana tapahtumia ja tunnelmaa.  

Leiriläiset ottamassa virikkeitä Torronsuolta
Itse tapahtuma oli kolmipäiväinen. Näiden kolmen päivän aikana yritettiin saada ratkaisuja ennalta valittuihin ongelmiin. Teemoja oli neljä: hirssi, koulujen ylijäämäruoka, poistotekstiilit ja hyvinvointi. Itse kuuluin poistotekstiili – ryhmään ja aluksi se kuulosti ihan heprealta, mutta kun idean äiti avasi ongelmaa, niin se kuulosti ihan järkevältä. Vuosittain poistotekstiiliä viedään kaatopaikalle 90 milj. kiloa. Siihen täytyi keksiä keino pitää tekstiilit kierrossa vielä n.10 vuotta. Päivän aivoriihen jälkeen se kuuluisa kuningasidea keksittiin, mutta siitä kuullaan sitten myöhemmin.
Aivoriihen tuotosta

Tätä tapahtumaa oli ilo olla järjestämässä. Tunnelma oli leirin aikana ihan mahtava, vaikka välillä tuntuikin siltä ettei tälle ongelmalle löydy järkevää ratkaisua. Tämä oli myös opettavainen kokemus. Tuli pari uutta aivoriihimenetelmää tutuksi, mutta ennen kaikkea täältä tuli hyvä keino siihen, miten saada tuntemattomista ihmisistä parissa päivässä tiivis ja toimiva tiimi. Ihmisistä ja heidän luonteestaan oppii paljon, kun he joutuvat työskentelemään intensiivisesti yhteisen asian äärellä. Tätä ryhmäytymistapaa voisi yrittää soveltaa myös tulevien AgriTeams osuuskuntien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti