perjantai 11. lokakuuta 2013

Poikain retki isoille messuille

Lähtö oli sovittu alkavaksi 6.00. Matkaan päästiinkin vauhdikkaasti, kunhan vain tultiin sängystä repimään ylös. Edellinen ilta oli osoittautunut kaikille opiskelijoille kovinkin vauhdikkaaksi. Reissu oli jo käynnissä. Noin tunnin ajomatkan jälkeen pysähdyimme Lammilla minun (Veli-Antin) kotitilalla. Joimme kahvit ja teimme pikaisen kierroksen tiluksilla. Siinä olikin muille jätkille jo hieman ensimakua konemessuista :D.

Tavoitteemme KoneAgriassa oli kerätä tarvittavaa tietoa klapilaitteiden hinnoista ja erilaisista malleista. Tarkoituksenamme onkin aloittaa polttopuiden valmistaminen. Toimintamalli oli meillä kaikilla vielä pohdinnassa. Tekisimmekö klapeja urakointina asiakkaille vai myisimmekö suoraan klapeja säkissä, laatikossa vai irtonaisina? Matkan aikana visiomme selventyi hiljalleen ja kun pääsimme itse konekentälle, oli hyvin selvää mitä me tulemme haluamaan.

Messuilla oli paljon nähtävää. Ensisilmäyksellä porteista sisään astuttuamme huomasimme, että olimme oikeassa paikassa. Näyttelypiha oli täynnä erilaisia halkomalaitteita ja näyttikin siltä, että olimme saapuneet pelkästään polttopuumessuille. Aivan aluksi teimme yleistä kartoitusta messujen sisällöstä. Kiertelimme hallissa ja ulkopihalla. Messualue osoittautui aika monimutkaiseksi ja sokkeloiseksi. Oli vaikea kehittää järjestelmällistä suunnitelmaa kuinka voisi nähdä kaiken. Sekalaisen kierroksen jälkeen menimme ruokailemaan ja keskustelemaan esille tulleista asioista.

Kun ruokailu oli ruokailtu, lähdimme hakemaan hintatarjouksia koneista. Mieliimme oli selventynyt, että haluamme helposti liikuteltavan yksikön, jolla voi tehdä urakointia suoraan asiakkaalle. Tällaisia trailer – malleja löytyikin monta erilaista ja monelta eri valmistajalta. Hinnat pyörivät näissä malleissa noin reilun kymmenentuhannen euron paikkeilla. Tarjouksia saimmekin kasaan neljältä eri valmistajalta. Joukossa oli heti pari kiinnostavampaa vaihtoehtoa. Saatuamme tarjoukset kasaan olimme tyytyväisiä ja olimme valmiita poistumaan. Nyt vain vielä keskustelemme osuuskunnan muiden jäsenien kanssa ja luomme tukevan pohjan polttopuu –bisneksen aloittamiselle. Polttopuita odotellessa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti