sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tiivistä opiskelua...

Lähes neljäsataa sivua liiketoimintaosaamista luettuna... tai ainakin selattuna. Mutta joka tapauksessa pää on täynnä uutta tietoa, ajatuksia ja suunnitelmia. 

Kirja antoi paljon ajattelemisen aiheita. Minusta tuntuu, että meidän osuuskunnan organisaatiorakennetta tulisi vähän selventää, jolloin saisimme selkeämmät vastuualueet ja työnkuvat. Meillä on projekteissa erikseen vetäjät ja aluksi kai ajattelimme, että yksi vahva johtajan rooli estäisi muita tiimiläisiä kehittämästä itseään.

Ilman toimivaa jäsentelyä tiimiläiset saattavat tehdä osittain päällekkäisiä asioita ja selvitettäviä asioita voi jäädä toiminnan ulkopuolelle, koska niille ei ole nimetty vastuuhenkilöä. Tämän rakenteen ja jäsentelyn puute voi aiheuttaa ongelmia mm. ajankäyttöön. Olen työstänyt viikonlopun aikana organisaatiorakenne-ehdotuksia, jotka esitän osuuskunnan muille jäsenille huomenna. Osuuskunnan menestyminen vaatii nyt toiminnan tehostamista!
 
Tuota ajankäyttöä voi havainnollistaa muutaman laskelman avulla. Esimerkiksi kun 15 henkilön ryhmä istuu Päämajalla tietokoneiden kanssa 3 tuntia, siitä tulee enemmän työtunteja kuin normaali työntekijä tekee viikossa. Saako tiimiyrittäjät itsestään siinä ajassa yhtä paljon irti kuin työnantaja työntekijästään viikossa? Tämän vertailun voi siirtää myös normaaliin luento-opetukseen. Kun 40 opiskelijaa istuu 4-tunnin luennon, he käyttää siihen yhtä paljon aikaa kuin yksi työntekijä tekee kuukaudessa. Ei ihme, jos väki on väsynyt luennon jälkeen, tulihan siinä tehtyä kuukauden työtunnit!

Että tällaisia ajatuksia tällä kertaa, kirjan oppien siirtämistä käytäntöön. Jonkin verran työntäyteinen viikonloppu ollut, kehtaa jopa kirjoittaa tästä blogiin :D ...nyt suunnittelemaan AgriTeamsin markkinointipuhetta huomiseen opekokoukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti