lauantai 30. elokuuta 2014

Unelma kotieläinpihasta

Farmi sai alkunsa kun me kaksi hullua Agropittiläistä kehitimme idean omasta kotieläinpihasta. Rakkaus eläimiin haluttiin tuoda esiin ja näyttää myös muulle maailmalle millaisia eläimiä maaseudun rauhassa elää ja asustaa. Tavoitteenamme oli lisätä ymmärrystä ja tietoutta eläinten käyttömahdollisuuksista ja myös niiden tarpeista. Osaaminen karttuu tekemällä ja se kantavana ajatuksena lähdimme luomaan uudenlaista tapaa oppia ja opettaa.


Yksin ei kukaan onnistu, joten opettajat ja opiskelijat tarvittiin ja myös saatiin mukaan rakennustöihin. Aitaa ja karsinoita alkoi nousta ennätysvauhdilla. Organisointi ja koordinointitaidot joutuivat koetukselle, samoin työnjohtaminen, kun alaisina luokallinen perustutkintolaisia. Kirjoista oli luettu johtamista, ajanhallintaa ja markkinointia, jokunen eläinaiheinenkin opus löytyi repunpohjalta. Teoriat joutuivat käytännön testiin ja loppujen lopuksi farmi nousi kuin nousikin vanhan strutsitallin varjosta uudeksi hienoksi kotieläinpihaksi.Toukokuu ja samalla koko toiminta polkaistiin käyntiin järjestämällä Farmirieha- nimellä kulkenut tapahtuma. Tapahtuman järjestämisessä hyödynnettiin oppeja, joita saatiin ensimmäisen vuoden tapahtumista, joissa Agropit oli mukana avustajien roolissa. Tapahtumalla haettiin ja saatiinkin yhteistyötä erilaisten toimijoiden kesken. Hyvä me, onnistunut tapahtuma sai runsaasti kannustavaa palautetta, ehkäpä tämänkin joku vielä tahtoo uusia, jää nähtäväksi.
Markkinointi kuvaukset
Kesän aikana kehittelimme erilaisia tapoja tuoda Farmi ihmisten tietoisuuteen, nyt on kokeiltu facebookkia, mainosposteja, esitteitä ja julisteita. Tuote voi olla hyvä, mutta eihän se myy jos ei siitä saa ihmisille kerrottua.

Talvea kohti 
Nyt alkaa viimein kesä olla paketissa, viimeiset ryhmät vierailevat ja viikonloppuna ovat myös viimeiset aukiolot. Viimeistä viikkoa siis viedään ja ensi viikolla hyvästellään eläimet. Oma osaaminen ja myös jaksaminen on useasti joutunut koetukselle, mutta niin monesta on tänä kesänä selvitty, että jos tästä niin sitten mistä vaan..
Jahka Farmi on syyskuun aikana saateltu loppuun, me projektiryhmässä siirrymme Makuja Mustialasta- tuoteperheen kehittämistyöhön. Syksyn aikana luodaan uusia tuulia tuotteillemme ja aletaan viimein työstämään myös itse opinnäytetyötä.

Suurin toiveemme onkin nyt, että kiinnostuneita kotieläinpihan toiminnan jatkajaksi löytyisi ja toimintaa voitaisiin kehittää myös tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti