perjantai 6. kesäkuuta 2014

HUH HUH mikä urakka!

Kesäisiä terveisiä Agropit Osk:sta ja etenkin Mustialan Klapi -projektiryhmältä!


Nyt voimme viimein huokaista helpotuksesta, sillä 3.6.2014, tiistaina, saimme vihdoin kaikki 180 kiintokuutiometriä koivurankaa pilkottua klapeiksi. Polttopuuta tuli arviolta noin 500 irtokuution edestä ja työtunteja tuli PALJON. Tuntikirjanpito jäi käytännön tekijöiltä unholaan, mutta arvioitu tuntimäärä osui suunnilleen siihen mihin sitä arveltiinkin, noin 400 tuntiin.
 Vaikka uusi työkoneemme Evo Pilkemaster 30HC, olikin nopea ja luotettava kone, kesti urakkamme suunniteltua pitempään. Monenmoiset muut projektit Agropit Osk:ssa sitoi meidän kolmen klapiryhmäläisen aikaa hyvinkin paljon rankakasalta. Omia puita pienittiinkin kun ei muut projektit painaneet päälle. Agropitin projektien lisäksi jokaista kolmea sitoi kevättyöt omilla kotitiloilla. Tekemistä siis keväällä riitti!

Joustavalla aikataululla ja päättäväisyydellä saimme kuitenkin rangat tehtyä klapeiksi. Työtä tehtiin maaliskuun puolesta välistä kesäkuun alkuun. Tämä on hieno saavutus, kun muistetaan mitä kaikkea muita töitä olemme tuona aikana tehneet! Asiakkaiden klapiurakoinnitkin laitoimme omien puiden edelle.
Mustialan Klapi -projekti on edennyt kaiken kaikkiaan mahtavasti. Urakointikeikkoja on tullut ja myös klapeja on myyty asiakkaille. Etenkin urakkahommista olemme saaneet hyvin pääomaa toimintamme jatkamiseen. Tämä on selvästikin siis kannattanut. Nyt ei voi muuta kuin huokaista helpotuksesta ja todeta, että yksi pääetappi on saavutettu.
Seuraava etappi onkin polttopuun markkinointi ja myynti. Se ei tule
olemaan helppoa, mutta me olemme valmiina yrittämään parhaamme. Hetken huili edellisestä etapista ja sitten otamme keuhkot täyteen uutta intoa ja tarmoa. Silloin voimme taas huokaista helpottuneina, kun olemme päässeet voittajina maaliin!
Pidetään siis mieli korkealla ja nautitaan töiden lomassa mahtavasta kesästä! Liitimme oheen vielä kuvasarjan kuinka kasamme pikkuhiljaa hävisi. Kesäisin terveisin: Mustialan Klapi -porukka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti