torstai 13. maaliskuuta 2014

Kohti kevättä ja Farmiriehaa

Agropitin uusi projekti on saanut tuulta alleen ja nyt täydellä tohinalla suunnitellaan teemapäiviä Mustialan ympäristöön nimellä Farmirieha. Tapahtuman kantavana ajatuksena on tarjota päiväkoti- ja alakoulu luokille oppia maaseudusta ja luonnosta, elämysten kautta.

Projekti lähti käyntiin varovaisesti tunnustellen, mutta nyt kun alkukartoitukset ovat valmiit tuntuu kuin projekti vyöryisi eteenpäin. Nyt etsitään yhteistyökumppaneita ja aloitellaan markkinointia.  Päivät kuluvat nopeasti ja aikataulu tuntuu ajoittain jopa liian tiukalta toimiakseen. Projektimme on kuitenkin saanut positiivista ja rohkaisevaa palautetta opettajilta, oppilailta ja myös muut lähiseudun oppilaitokset ovat osoittaneet mielenkiintoa yhteistyölle. Hiljalleen on alkanut tunne vahvistua, että kyllä tästä vielä jotain harvinaisen hienoa voidaan saada aikaiseksi.

Yksi suurista haaveistamme on ollut ikioma kotieläinpiha ja nytpäs vaikuttaakin siltä että sellainen vielä Mustialaan saadaan.  Mitäpä olisi Farmiriehakaan ilman eläimiä?? No ei rieha ollenkaan! Ajatella; piha täynnä lampaita, kanoja, heppoja, possuja..  Listaa voisi jatkaa pitkälle, mutta jospa kuitenkin aloitellaan rauhaksiin ja jätetään omien laamojen hankinta tuleville opiskelijoille. Onneksemme myös Mustialan muilta opiskelijoilta tuntuu löytyvän mielenkiintoa ja intoa omaa kotieläinpihaa kohtaan.
On varsin rohkaisevaa ajatella, että juuri me saatamme olla saattamassa alkuun uusia tapoja oppia ja että Farmista saattaa tulla pysyvä jäänne Mustialan maisemiin.

Haaveissa siintää siis Mustialan oma kotieläinpiha Farmi ja kesä Mustialan auringon alla. Sitä ennen on kuitenkin paljon tehtävää ja selvitettävää, moni kysymys on auki ja vastaus yhteen tietää aina uutta edellisen tilalle..

Farmin vaiheita voi seurailla osoitteessa farmilla.fi.

”Kuvassa strutsitalli kesällä 2013. Ei pidä antaa ulkonäön pettää, toukokuussa 2014 Farmin avajaiset ja siihen mennessä paikka on nostettu uuteen kukoistukseen.”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti