tiistai 18. helmikuuta 2014

Matkalla agrologiksi tiimiyrittämisen kautta

Sateinen tammikuun alku on taakse jäänyttä elämää. Kipakat pakkaset toivat mukanaan uusia tuulia oppimisen rintamalla, kun pääaineopinnot polkaistiin käyntiin. Omalta osaltani se tarkoitti aloittamista

Agriteamsissa edellisvuonna perustetun osuuskunnan Agropitin siipien suojassa. Tänä vuonna tiimiopiskelun aloitti itseni lisäksi kolme opiskelijatoveria vuosikurssiltamme. Agropitin riveistä saimme omat mentorit auttamaan tiimioppijaa alkuun pääsyssä.Hamk:ssa on mahdollisuus valita kolmesta opiskelumallista . Tiimiyrittäminen kuuluu 24/7 mallin opiskeluun. Tässä opiskelu muodossa itseäni kiehtoo mahdollisuus hyödyntää jo olemassa olevaa osaamista käytännön toiminnassa, sekä mahdollisuus samalla hankkia niitä kullan arvoisia opintopisteitä. Sitoutuminen ko. mallin opiskeluun tarkoittaa vastuun ottamista omasta toiminnasta ja oppimisesta, sekä sitoutumista itsensä kehittämiseen, kokoaikaisesti . Käytännössä avaimet onneen ovat nyt omissa käsissä, ei tarvitse kuin opetella käyttämään niitä.

Itse tiimioppimiseen olemme ehtineet perehtyä kirjallisuuden ja käytännön tiimiytymisharjoitusten avulla. Tiistaisin ja torstaisin opintoihin kuuluvia treenejä ovat tähän mennessä ryydittäneet mm. jääveistoskilpailu, Postimies-Pate ja erilaiset tuotemarkkinointi harjoitukset.

Kaikille meille uusille tiimiläisille oli alusta asti selvää että omaa yritystoimintaa lähdetään viemään eteenpäin. Vierailimme keskustelemassa osuuskunnan perustamiseen tarvittavista toimenpiteistä FSKK :lla jossa saimme asiantuntevaa ja osaavaa neuvontaa ja nälkä oman toiminnan aloittamiseen kasvoi entisestään.

Osuuskunnan perustamisessa on omat haasteensa ja asioiden selvittämiseen kannattaa varata aikaa. Uusi osuuskuntalaki toi käytännön helpotuksia perustamiseen, mutta kyllä tekemistä silti riittää. Sääntöjen, arvojen ja tavoitteiden asettamiseen kannattaa uhrata tovi. Kun panokset ovat oikeat taustatyö ja asioihin perehtymisen merkitys saavat aivan uuden syvyyden. Kuka nyt haluaisi omiin muroihinsa pissiä?

Kaikki työ alkaa jo tuottaa hedelmää ja olemmekin enää vain karvan mitan päässä ihka oman yrityksen rekisteröinnistä. Seuraappa teamsin blogia niin pysyt jyvällä!

Tiedon ja osaamisen jakaminen on tuntunut hyvältä ja osoittanut sen että joukossa todellakin on voimaa. Muiden tiimiläisten kokemukset ovat kultaa kalliimpia. What more can I say? Tekeminen opettaa parhaiten, etenkin niiden virheiden tekeminen! Ensimmäinen varsinainen projektimme siintää horisontissa, kun otamme työn alle osan toukokuun lopulla toteutuvan mobiilikesäkoulun järjestelyistä. Kaiken kaikkiaan Agriteams-malli on tuntunut todella hyvälle tavalle oppia. Tekemistä on paljon, mutta

kokemuksen kautta syntyy parhaita tuloksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti