sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Yrittäjän kuulumisia

Viikot kuluvat vauhdilla ja kesä lähestyy kovaa vauhtia. Agropit Osk:n projektit ja koko yrityksen vieminen eteenpäin työllistää aivan valtavasti. Sellaistahan se yrittäminen on, että aikaa täytyy löytyä ja paljon. Tärkeäksi on siis osoittautunut oman ajan hallinta ja esille nousee kysymys miten sen voisi käyttää kaikista tehokkaimmin hyödyksi? Kuitenkin on muistettava oma vapaa-aika, ystävät ja omat henkilökohtaiset asiat kuten terveys.

Viikon 15 muistutuksia. Ei kerro läheskään kaikkea!
Mutta nyt kerron lyhyesti, mitä viikko 15 sisälsi minun kalenterissani. Lukekaa ja ihmetelkää. Ohjelmaa oli laidasta laitaan.

Maanataina 7.4. oli aamupäivä merkattu tyhjäksi, mutta olimme sopineet menevämme klapikasalle tekemään polttopuita. Klapeja meillä on vielä paljon tehtävä, jotta saamme koko valtavan kasan koivurankaa pilkottua ajoissa pieneksi. Loppurykäys olisi tehtävä nyt huhtikuussa, jotta puut ehtisivät kuivua ajoissa.
Klapikasa, joka kasvaa ja kasvaa

Klapeja tehtiin ruokailuun saakka kunnes 12:30 alkoi treenit, jossa Agriteams osuuskunnat kokoontuivat palaveriin keskustelemaan osuuskuntien omista ja yhteisistä asioista. Keskustelimme tulevan viikon ohjelmasta mitä kukin tekee ja mitkä ovat aikataulut. Samalla kokoontuessamme ratkoimme toisten erilaisia ongelmia ja neuvoimme toisiamme miten jotkin asiat kannattaisi suorittaa. Treenit kestivät aloituksesta 12:30 aina ilta neljään saakka, jonka jälkeen lähdin selvittäämään koulun tolppakairan kuntoa keskiviikon aidan rakennustalkoisiin. Taisi tuona päivänä olla vielä kaksi renkaanvaihtoasiakastakin. Teimme myös vielä illalla klapeja.

Renkaanvaihtoa
Tiistaina pääsimme kaverini kanssa vierailemaan Säkylään Sucroksen Uusien viljelijöiden -tilaisuuteen, jonne Agropit Osk:n asiakas meitä pyysi mukaan. Tälle asiakkaalle olemme sopineet kylvävämme sokerijuurikkaat. Se on hieno asia, että asiakkamme voi ilman mitään ongelmia ottaa yhteyttä meihin ja pyytää meitä mukaamme. Vierailu Säkylässä olikin todella rikas kokemus, kun vielä kävimme Rapin koetilalla tutustumassa sokerijuurikkaan viljelyyn ja kuulemaan ammattilaisen näkemyksiä ja kokemuksia. Reissu oli siis todella antoisa meille kuin myös asiakkaallemme, jonka kanssa pystyimme tutustumaan toisiimme yhä paremmin.
Rapin koetilalla ja sokerijuurikkaan kylvökone
Iltapäivällä, kun pääsimme Säkylästä oli edessä renkaanvaihtoa ja klapien tekoa. Kävin myös illalla auttamassa tyttöjä purkamaan lautakuorman seuraavan päivän talkoita varten. Tiistai alkoi siis kello 6:30 matkalla Säkylään ja päättyi lautakasan purkamiseen joskus kello 19:30. Oli ihan täysi päivä.

Keskiviikkona menimme 8:00 klapikasalle pienentämään puita, jonka jälkeen siirryimme kello 12:00 alkavaan skype -palaveriin. Loppupäivä aina kello 19:00 asti oli varattu farmitalkoisiin, jossa rakensimme tulevaan kotieläinpihaan aitauksia. Lopulta siellä meni ilta kahdeksaan saakka, mutta saimmepahan paljon aikaiseksi.
Valmis aitaus ilta-auringossa
Torstaina oli ihan jotain muuta kuin klapien tekoa. Lähdimme aamulla kello 7:00 kohti Hämeenlinnaa, jossa meidän oli tarkoitus edustaa mobiilikesäkoulua, jossa olemme toukokuussa mukana järjestäjina. Edustus paikka oli Aulangon kylpylässä, jossa oli ITK 2014 -tapahtuma. Nämä messut olivat täysin erilaiset kuin konemessut, joissa on tullut enemmän käytyä. Ympäristö ja ihmiset olivat siis täysin erilaisia, joihin on yleensä tottunut.
Agropit Osk:n edustus ITK -päivillä
Omaa pistettämme pidimme pystyssä ilta neljään saakka. Opimme tuon päivän aikana kehittämään myynti- ja esittelytaitojamme, kun markkinoimme ihmisille mobiilikesäkoulua. Mustialassa olimme noin kello 17:30, jonka jälkeen menin hyvin nopeasti nukkumaan. Edustus ja myyntityö osaa olla kyllä kovin uuvuttavaa.

Raivolla klapia!
Perjantai vasta olikin päivä. Menimme taas Hämeenlinnaan edustamaan mobiilikesäkoulua aikavälille 9:00-14:00. Sitten tulimme Mustialaan noin kello 15:00 ja aloitimme hyvin pian polttopuiden valmistuksen. Tämän jälkeen vaihdettiin kahteen autoon renkaat ja sitten vielä klapikasalle, jossa hommat saatiin päätökseen kello 21:00. Siirsimme vielä klapikonetta niin, että kaverini pääsee jatkamaan töitä yksin seuraavana päivänä. Muistimme vielä aivan viimeiseksi putsata konehallin lattiat liasta, jota renkaanvaihdosta oli syntynyt.

Perjantai oli todella kova päivä. Itse lähdin vielä ajelemaan Lammille päin ja valmistautumaan lauantain pronssipeliin, joka pelattiin Lahdessa.

Nyt sunnuntaina olen koonnut seuraavan viikon ohjelmaa kasaan, joka sekin näyttää hyvin monipuoliselta ja täyteläiseltä paketilta. Mutta kun hyvin asiansa suunnittelee niin siten niistä voidaan myös selvitä!

Keväisiä terveisiä kaikille toivottaa,

Veli-Antti Silpola


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti